mandag den 28. marts 2011

ZINK

Det er lørdag morgen, og vi skal i gang med zinktryk.
Alle skal vi i gang med at få lavet nogle flotte tryk, og vi går i gang i værkstedet.
Mette viser os processen. Zinkpladen varmes en smule op, -dette for at sværten som kommes på, bliver lidt lettere at arbejde med. Derefter tværes sværten ud med en læderklud. Med bagepapir gnides så det overskydende sværte af. I første omgang virker det meget sejt. Men jo mindre sværte der er tilbage, jo lettere glider arbejdet.
Papiret som der skal trykkes på, er tykt papir. Dette skal lægges i blød i 15 – 20 minutter. Inden tryk, duppes papiret en smule, så det ikke er drivvådt.
Papir – papiret der skal trykkes på, zinkpladen, papir, filtmåtte lægges ovenpå hinanden i rækkefølge, og presses. Dette gøres i en rulle (minder om en gammeldags ”strygerulle”).
Må indrømme, at jeg ikke troede at der blev noget at se, da jeg sad og ridsede i zinkpladen, men det er blevet til et fint lille billede, se foto i min blog.
Men alternative ridsematerialer kunne det være en sjov opgave, da det færdige billede giver et lidt nostalgisk udtryk. Kommer til at tænke på de første Mickey Mouse serier. De havde de samme farver! J

Og sådan blev så det færdige resultat!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar